Wat zijn de webdesign trends voor 2017?

2017 is begonnen! We mogen weer meer creatieve ontwerpen maken en jij mag je weer onderscheiden. Uitbundig zijn mag weer! Ik kon bijna niet kiezen tussen alle nieuwe trends. Lees hieronder een selectie van de webdesigntrends voor 2017.

Maak je website persoonlijker dan ooit! Zorg dat je weet wie de bezoeker is en waar deze vandaan komt, weet waarom hij op de website is en of hij bekend is met je producten en diensten en weet op welk apparaat hij de website bekijkt. Pas je site op hem aan, dan zal hij sneller contact met je opnemen! 

1. Verticale navigatie
In plaats van de 3 streepjes, het zogenaamde hamburger menu, zien we steeds meer het menu aan de zijkant, verticaal. Niet echt goed leesbaar, je moet je hoofd schuin houden, maar wel onderscheidend.

2. Grote buttons
Duidelijke call-to-action knoppen om de bezoekers te verleiden tot klikken:

grote buttons

3. Typografie
De letters worden steeds dikker en groter. De letters zorgen voor de vormgeving.

4. Kleurgebruik
Verloopjes mogen weer, evenals felle kleuren. Het wordt allemaal weer ietsje minder minimalistisch. Dus het mag weer iets persoonlijker dan het “flat design” van afgelopen jaren. Designers gebruiken weer felle knal kleuren waarmee om aandacht geschreeuwd mag worden. Deze kleuren mogen ook in elkaar verlopen.

5. Witranden?
Witte kaders mogen weer om de pagina’s! Hierdoor wordt de website duidelijker en rustiger.

6. Illustraties
Getekende elementen komen weer terug. Hiermee kun je je website onderscheidend en uniek maken!

7. Micro interacties en cinemagraphs
Je ziet steeds meer kleine subtiele bewegende elementjes (micro bewegingen) op de nieuwe websites die zorgen voor verrassingseffecten en triggeren om iets te doen. En wat vindt je van Cinemagraphs? Kleine realistische bewegingen in foto’s waar je oog steeds naar toe wordt getrokken. Deze aandacht zorgt er voor dat je de boodschap die je wilt bereiken beter kunt overbrengen aan je bezoekers.