Google's Penguin 4.0 update

Er is weer een update geweest van Google, met als doel om de internetter nog beter te kunnen bedienen. Wat betekent dat eigenlijk voor jou?

Google kan nu nog beter vergelijkingen maken en patronen ontdekken en beoordeeld de kwaliteit van de links (hij kijkt naar de pagina’s waar de link vandaan komt) om misbruik tegen te gaan.

Trucjes om hoger in Google te komen kan niet meer, dan wordt je direct door Google afgestraft. Google wil namelijk haar ultieme doel behalen: voor elke persoon een zo goed mogelijk persoonlijk zoekresultaat leveren.

Synoniem van je zoekwoorden

De kwaliteit van de inhoud van je website (de content) en de links zullen nog belangrijker worden. Waar je eerder bepaalde zoekwoorden op bepaalde plekken in een bepaald percentage terug moest laten komen, is het nu ook heel belangrijk om synoniemen te gebruiken in je teksten. Dus varieer met de zoekwoorden die ongeveer dezelfde betekenis hebben. Hierdoor worden de teksten ook beter leesbaar voor je bezoekers.

Niet meer link-spammen

Zorg alleen voor kwalitatief goede links naar je website. Dus een link in een door jou geschreven artikel op een website van de leverancier. Of reageer op een blog op een website die in dezelfde branche zit als jij. Je kunt ook jouw blog delen met Social Media. Google kijkt waar de links naar jouw pagina staan. Hij kijkt naar betrouwbaarheid, relevantie en autoriteit van de sites waar een link op staat naar jouw website.

Succes met je content en met linkbuilding. En als je hulp nodig hebt, dan weet je ons te vinden!