5 TIPS om hogerop te komen in de zoekmachines

1. De bezoeker is het belangrijkste!

Waar we in het verleden de website wel maakten voor de zoekmachines, is het nu belangrijker dat de bezoekers zich op hun gemak voelen. Het belang van de bezoeker staat voorop.

Een goede gebruikerservaring krijg je door goed geschreven content af te wisselen met afbeeldingen en video’s en een website ontwerp die gemakkelijk is te begrijpen. Heb je de mogelijkheid om je website te personaliseren, dus dan is de content nog beter afgestemd op de individuele bezoeker? Dan heb je bij Google een streepje voor.

2. Content

Content marketing is al lang geen mode woord meer, je kunt niet meer zonder. Naast dat de content interessant moet zijn voor de lezers, is het van belang dat je weet welke woorden de bezoekers gebruiken om jou website te vinden. Het ene kan niet meer zonder het andere. Dus gebruik je zoekwoorden in al je nieuwsberichten, blogs en teksten voor je website.

3. Zorg voor goede SEO (SEO = Search Engine Optimization)

seo-analyse.pngSEO is nog steeds erg belangrijk voor Google. Een website zonder goede SEO wordt door Google niet goed begrepen. Wat is nu goede SEO, enkele voorbeelden:

  • Zorg dat de website snel laad
  • Zorg voor een veilige website met SSL verbinding
  • Gebruik je zoektermen in de url
  • Gebruik je zoektermen in de titel
  • Zorg voor uitnodigende descriptions en vergroot hiermee de doorklikratio
  • Gebruik zoekwoorden in de teksten

4. Mobiel vriendelijke website (responsive design)

Als je nog geen mobiele website hebt, dan moet daar snel verandering in komen. Zonder mobiele website telt je niet meer mee. In 2017 gaat Google de zoekresultaten op mobiele apparaten scheiden van de resultaten op de “gewone” (desktop) computer. Als je website niet geschikt is voor mobiel, dan heb je grote kans dat je niet goed gevonden wordt.

5. Uitbesteden

Als je denkt dat het allemaal wel erg veel werk is, dan mag je ons ook bellen, wij kunnen je het werk uit handen nemen, zodat jij je kunt richten op je eigen werk! Neem contact met me op!